Stark ramponiert SeaWorld Killerwal schwimmt im eng

Ein Killerwal mit einer großen klaffenden Wunde gehalten eine Show im SeaWorld, hat böses Blut mit Tierschutzorganisationen setzen. Ein anonymer Hinweisgeber geschrieben Bilder des stark verstümmelt Tier auf dem Internet. Der Kieferknochen 11 jährige Nakai ist eindeutig auf die Bilder sichtbar.

In einer Erklärung der beliebte Tier in San Diego ließ wissen, dass der Mörder hatte durch Schlagen des Beckens Verletzungen gestiegen. Insider behaupten wiederum, dass die schreckliche Verletzung auf dem Nakai 20 September steigen, als er von zwei anderen killer whale betroffen Clash at SeaWorld bleiben, Ike und Keet.

Show moest doorgaanmedia_xl_5208083
Journalist Tim Zimmerman zag het alvast zo: “Het incident gebeurde vorige week tijdens een avondshow. Zowel Nakai, Ike als Keet waren bij de zware strubbeling betrokken. Het was niet duidelijk of één van de orka’s de aanstoker was of dat ze gewoon plots achter mekaar aangingen. Nadien trok Nikai zich terug in het achterste bassin. De trainers beseften duidelijk niet hoe zwaargewond hij was en lieten de show gewoon doorgaan met de overgebleven dieren. Pas later op de avond tijdens een voederbeurt zagen ze hoe erg het met Nakai gesteld was.

Klacht
Dierechtenorganistaie PETA heeft een klacht ingediend bij het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Het recht op dierenwelzijn is immers duidelijk geschonden volgens de activisten. “Dieren die niet compatibel zijn, mogen nooit samengezet worden in hetzelfde bassin”, aldus PETA. “Toch hebben dierenparken een lange historiek van schendingen wat deze regel betreft. Men zet voortdurend orka’s van verschillende families bij mekaar en het resultaat is stress, opwinding, agressiviteit, open wonden en soms zelfs de dood.

Antibiotica
Een woordvoerder van SeaWorld pareerde de kritiek door te stellen datgeen enkel ander park meer bekommerd is om het fysieke, mentale en sociale welzijn van zijn dieren dan Seaworld”. Nakai krijgt antibiotica toegediend en zwemt opnieuw samen met de andere orka’s volgens het dierenpark. “Binnen een paar maanden is de kolos terug klaar om shows op te voeren”, maakt de woordvoerder zich sterk.

Boete
SeaWorld is al meermaals in opspraak gekomen. In 2010 werd Dawn Brancheau door orka Tilly gedood in het dierenpark van Orlando. De Canadese trainer werd onder water gesleurd door het enorme dier en had geen schijn van kans. Bij de aanval werd haar hoofdhuid afgerukt en haar arm en oor afgebeten. SeaWorld heeft ondertussen een zware boete gekregen van de Amerikaanse overheid wegens nalatigheid bij het dodelijke incident. Omdat de veiligheidsmaatregelen niet in orde waren, zou het attractiepark een boete van 75.000 dollar (zo’n 60.000 euro) moeten ophoesten maar SeaWorld betwist dat.

Geschreven door: Karen Van Eyken | Bron: Daily Mail

Lassen Sie eine Antwort

Sie müssen Login um einen Kommentar zu verfassen.