Nouvelle méthode encore plus horrible que le dernier dauphin d'abattage japonais

Une nouvelle méthode japonaise pour tuer les dauphins parqués et petites baleines est encore plus horrible que l'ancien, mis en évidence par la recherche British American.

Selon les Japonais, la nouvelle façon d'abattage donne aux animaux une mort rapide, mais de fait secrètement vidéo, les scientifiques montrent que les dauphins beaucoup plus lent et mourir avec plus de douleur que devant.

Dat verschil van inzicht komt doordat de Japanners een dolfijn ‘doodnoemen als hij niet meer ademt en beweegt, schrijft het team onder leiding van diergeneeskundige Andrew Butterworth van de universiteit van Bristol in het Journal of Applied Animal Welfare Science. Maar dolfijnen kunnen hun adem langer dan een kwartier inhouden en raken bij de nieuwe methode verlamd, waardoor ze zich niet meer kunnen bewegen.

De jaarlijkse slacht van zo’n 22 duizend dolfijnen en andere zeezoogdieren voor de Japanse kust zorgt al jaren voor afschuw, zeker sinds in 2009 de documentaire The Cove (onderaan dit bericht) over de bloederige massaslachtingen een Oscar won. Sinds 2010 doden veel vissers de dolfijnen dan ook niet meer met speren en messen, maar door een ijzeren pin hun ruggengraat te steken en een houten wig in de wond te slaan.

Diervriendelijkheid
Dat is niet uit diervriendelijkheid, blijkt uit een door Butterworth geciteerde beschrijving van de methode. Zo opent de houten pin ‘de mogelijkheid van commercieel gebruik van het bloedterwijl men ‘vervuiling van de zee met bloedvoorkomt, schrijven de Japanse visserijonderzoekers daarin. De Japanners wijzen erop dat de methode niet alleen ‘de oogsttijd bekort’, maar ook ‘de veiligheid van de werkers verbetert’.

De video’s laten echter iets heel anders zien. Zo worden de zeezoogdieren aan hun staart door de baai gesleept, waardoor ze in ademnood komen of zelfs verdrinken, en blijven ze vaak half verlamd nog langdurig in leven. In enkele gevallen zagen de wetenschappers de zeedieren aan het eind van de video nog bewegen.

Niet alleen is de Japanse waarneming dat de pin de dieren snel doodt onjuist, het is ook nog eens veel dieronvriendelijker, aldus Buttersworth.

De onderzoekers wijzen erop dat ook de nieuwe slachtmethode ‘in scherpe tegenstelling staat met de huidige standaarden voor dierenwelzijn’.

Bron: Volkskrant

 

the cove

 

Laisser un commentaire

tu dois être connecté poster un commentaire.